Jepini fund dominimit të jetës politike nga PS

Jepini fund dominimit të jetës politike nga PS

Zgjedhjet e ardhshme vendore 14 majit, Shqipëri, janë ndër rëndësishmet historinë e pluralizmit shqiptar.

Pas tetë vitesh, fund shqiptarët do kenë mundësinë zgjedhin mes një morie kandidatësh për kryetarë bashkie dhe këshilla bashkiakë.

Kjo është një kthesë e rëndësishme demokratike dhe shqiptarët nuk duhet humbasin shansin për votuar për kandidatët dhe partitë e tyre preferuara. Ky është një shans për njerëzit t’u dëgjohet zëri. U bëj thirrje gjithë shqiptarëve ushtrojnë drejtën e tyre shenjtë për votuar.

Ky është gjithashtu një shans i mirë për t’i dhënë fund dominimit jetës politike dhe publike Shqipëri nga Partia Socialiste. PS ka pasur mjaft kohë për zbatuar vizionin e saj dhe arritjet thjesht lënë për dëshiruar.

Socialistët e kanë kthyer vendin praktikisht me një sistem njëpartiak. Ata sunduan pothuajse gjitha bashkitë dhe tani po përdorin burimet shtetërore për fushatën zgjedhore.

Nuk mund ketë ekonomi suksesshme, drejtësi vërtetë, ardhme garantuar nën një regjim autokratik. Nuk mund presësh t’i bashkohesh familjes demokracive perëndimore si një sistem njëpartiak.

Pluralizmi dhe rotacioni i pushtetit është thelbësor për një demokraci dhe socialistët e kanë qendruar tashmë mjaft gjatë fuqi. Tepër pushtet politik dhe shtetëror është grumbulluar vetëm duart e një njeriu. Tani, vendi ka nevojë për një sinjal fortë ndryshimi.

Mënyra e mirë për ta arritur këtë është vota për grupimin madh opozitës: Koalicionin Bashkë Fitojmë, me krye ish-Kryeministrin Dr. Sali Berisha dhe ish-Presidentin Ilir Meta. Edhe partitë e tjera opozitare kanë kandidatë mirë, por ato nuk kanë mundësi fitojnë dhe druhem se vota për ta do shko dëm dhe do ndihmo socialistët fitojnë sërish.

e rëndësishmja, kandidatët e koalicioni Bashkë Fitojmë kanë dalë nga zgjedhje primare stilit amerikan, ndryshe nga tjerët janë caktuar nga kryetarët e partive. Ky është një shembull demokracie.

14 maj votoni për kandidatët e popullit, jo për emëruarit e kryetarëve. Votoni për ardhmen e fëmijëve dhe nipërve tuaj! Votoni për ardhmen e Shqipërisë. Riktheni demokracinë dhe bëhuni si shembull për mbarë kombin shqiptar.

14 maj votoni për ndryshim! Jepini demokracisë një shans!

* Harry Bajraktari është themeluesi dhe botues i gazetës “Illyria” (1991-1998). Ai është një udhëheqës dhe filantropist shqiptaro-amerikan. Është nderuar me shumë dekorata, përfshi edhe UrdhërinNderi i Kombitnga Presidenti i Shqipërisë, Medaljen Presidenciale për Merita Kosovës, dhe Çmimin e Thirrje Presidenciale për Shërbyer nga Shtëpia e Bardhë SHBA.

EMISIONET