Trudeau, Sunak diskutojnë mbështetjen për Ukrainën

Trudeau, Sunak diskutojnë mbështetjen për Ukrainën

Kanadaja dhe Britania e Madhe janë të gatshme të vazhdojnë të ofrojnë mbështetje gjithëpërfshirëse për Ukrainën për të zmbrapsur agresionin e Rusisë.

Kjo u raportua nga zyra e kryeministrit kanadez Justin Trudeau pas bisedës së tij me homologun e tij britanik Rishi Sunak.

Kryeministrat diskutuan pushtimin e paligjshëm dhe të pajustifikuar të Rusisë në Ukrainë dhe konfirmuan mbështetjen e tyre të palëkundur për sovranitetin dhe integritetin territorial të Ukrainës, sipas zyrës së Trudeau.

Vihet re se bashkëbiseduesit diskutuan nevojën për koordinim të mëtejshëm të përpjekjeve për rindërtimin e Ukrainës, si dhe shprehën shqetësimin për pasojat e veprimeve të Rusisë për Jugun Global dhe ranë dakord të vazhdojnë promovimin e iniciativave për të ndihmuar ata që kanë vuajtur më shumë, së bashku me aleatët e G7.

Siç është raportuar, Konferenca e ardhshme e Rimëkëmbjes së Ukrainës do të zhvillohet në Londër në qershor.

EMISIONET