Si rezultat i agresionit rus në Ukrainë, janë shkatërruar 177 institucione mjekësore

Si rezultat i agresionit rus në Ukrainë, janë shkatërruar

Si rezultat i agresionit rus në Ukrainë, 177 institucione mjekësore janë shkatërruar dhe më shumë se 1400 janë dëmtuar.

Deklarata u bë e ditur nga zëvendësministri i Shëndetësisë Serhiy Dubrov.

“Janë dëmtuar 1,433 objekte mjekësore dhe nëse flasim për spitale të shkatërruara plotësisht, sot janë shkatërruar plotësisht 177 objekte mjekësore që nga fillimi i pushtimit. pak të dëmtuara, duke zëvendësuar njësitë e dritareve, duke zëvendësuar çatinë dhe duke rindërtuar ato objekte mjekësore që janë dëmtuar në vendet ku qytetarët kanë nevojë për kujdes mjekësor”, tha Dubrov.

Zëvendësministri theksoi se duhet shumë kohë për të rindërtuar objekte të mëdha mjekësore që Rusia shkatërroi.

Prandaj, në ato vende ku u shkatërruan institucionet mjekësore, në vendbanime të vogla, shërbimet emergjente mjekësore dhe mjekësia emergjente filluan të punojnë menjëherë pas deokupimit, duke ofruar jo vetëm kujdesin emergjent por edhe kujdesin parësor shëndetësor.

“Pastaj çështja zgjidhet përmes zgjidhjeve të përkohshme, si instalimi i qendrave shëndetësore modulare apo spitaleve modulare. Jemi duke e konsideruar ndërtimin e spitaleve modulare, disa prej tyre tashmë janë ndërtuar për të ardhmen. Me ndihmën e qeverisë franceze, ne po planifikojmë gjithashtu të zgjerojmë rrjetin e spitaleve të lëvizshëm”, shtoi Dubrov.

Siç është raportuar, në prill të këtij viti, Ministrat e Shëndetësisë të Ukrainës dhe Francës nënshkruan një deklaratë për bashkëpunimin në fushën e shëndetësisë. Në veçanti, u ra dakord për të zbatuar një sërë projektesh për zhvillimin e sistemit të kujdesit shëndetësor të Ukrainës, ekspertizën teknike dhe shkëmbimin e përvojës.

U ra dakord gjithashtu për të zbatuar një projekt për rindërtimin e spitaleve në baza modulare. Paraprakisht bëhet fjalë për dhjetë spitale modulare me një kosto totale prej 30 milionë eurosh, të cilët planifikohen të ndërtohen me shpenzimet e një kredie qeveritare nga qeveria franceze.

EMISIONET