Asnjë në Evropë, 10 vendet ku milionerët po rriten me shpejtësi të jashtëzakonshme

Asnjë në Evropë, 10 vendet ku milionerët po rriten me

Pavarësisht shqetësimeve për recesionin dhe turbulencat e tregut, pasuria po rritet në disa pjesë të botës – dhe ndonjëherë, në mënyrë të konsiderueshme, sipas një raporti të ri nga firma e investimeve Henley & Partners.

Hangzhou në Kinë del në krye të listës duke u vlerësuar si pika më e nxehtë për milionerët me rritje më të shpejtë. Raporti zbuloi se midis 2012 dhe 2022, sasia e individëve që jetojnë atje që kanë mbi 1 milion dollarë aktive të investueshme është rritur me 105%. Deri në fund të vitit të kaluar, 30,400 njerëz që jetonin atje i përkisnin kësaj kategorie. Prej tyre, 98 ishin të ashtuquajtur centi-milionerë, të cilët mbanin asete me vlerë mbi 100 milionë dollarë, dhe 12 ishin miliarderë.

Dy qytete të tjera kineze, Shenzhen dhe Guangzhou janë gjithashtu në top 10, duke u renditur respektivisht në vendin e tretë dhe të shtatë. Numri i njerëzve ultra të pasur në Shenzhen u rrit me 98% midis 2012 dhe 2022, ndërsa Guangzhou vuri në dukje një rritje prej 86%. Krahas Kinës, SHBA-të dominojnë në top 10 me tre qytete.

Sidoqoftë, në rastin e SHBA-ve, të tre qytetet janë gjithashtu në pesëshen e parë. Austin, kryeqyteti i shtetit të Teksasit, zuri vendin e dytë pasi popullsia e tij milionere u rrit me 102% midis 2012 dhe 2022, ndërsa West Palm Beach i Floridës doli i katërti me një rritje prej 90%, i ndjekur nga Scottsdale i Arizonës me një rritje prej 88%. Andrew Amoils, kreu i kërkimit në firmën e inteligjencës së pasurisë New World Wealth, i cili punoi në raport me Henley & Partners, i lidh kërcimet me faktorë të ndryshëm.

Austin ka përfituar nga sektori i teknologjisë pasi shumë kompani të mëdha kanë lëvizur operacionet atje vitet e fundit, vuri në dukje Amoils në një shënim të botuar krahas raportit. Ndërkohë, Scottsdale thuhet se është tërheqëse për sipërmarrësit e teknologjisë dhe pensionistët për shkak të “numrit në rritje të pronave ekskluzive të golfit dhe stilit të jetesës” dhe West Palm Beach është një destinacion popullor për punë nga shtëpia.

Veçanërisht, asnjë qytet evropian nuk është në top 10. “Dominimi i SHBA-ve mbi sektorin global të teknologjisë ndoshta ka luajtur një rol në luftën e qyteteve evropiane. Gjithashtu, rritja e Azisë ndoshta e ka dëmtuar Evropën më shumë sesa SHBA,” tha Amoils për CNBC Make It.

EMISIONET