E para që ka dalë në prononcim për gazetarët pas mbledhjes së sotme të këshillit politik ka qenë Rudina Hajdari.

Ajo u shpreh se ka pasur një debat me kryeministrin, pasi vihet pas një konference të kryetarëve për votimin e marrëveshjes së 5 qershorit.

Hajdari: Patëm një debat me kryeministrit, sepse e para vijmë nga një konference të kryetarëve duke dhënë dakordësinë për të futur jashtë rendit votimin e marrëveshjes së 5 qershorit në seancën e nesërme. 5 anëtarë të opozitë parlamentare treguan dakordësi për këtë votim.

Opozita jashtëparlamentare duhet të ishte në tryezë. Patëm debat sepse ne jemi për hapje të listave 100%. Ky debat nuk ka mbaruar. Ndryshime kushtetuese do të vazhdojnë për ndryshimin e kodit zgjedhor. Opozita parlamentare dhe çdokush që e ka mbështetur këtë kauzë duhet të luftojmë që të ketë hapje të listave 100%. Ta kenë në dorë kryetarët nëse duan ta kenë partinë e tyre të mbyllur. Shqiptarët duan që kandidatët të dalin me emra. Kjo është ajo që ne synojmë dhe do të luftë deri në fund.