Ekskluzive/ Përgjime të tjera: "Grataçela...PPP për 30 - 50 vite..." Çfarë u ofroi Niku italianëve në Tiranë

Ekskluzive/ Përgjime të tjera: "Grataçela...PPP për

Ora News vijon ekskluzivisht të zbardhë pjesë të dosjes prej 1000 faqesh të përgjimeve të antimafias italiane.

Në mes e këtyre përgjimeve del Nik, shqiptari i cili nga përgjimet është pikë referimi i sipërmarrësit Gallo në Shqipëri. Ai duket se është njohës i mirë i sektorit të ndërtimit dhe të mënyrës si funksionojnë tenderat në Shqipëri.

Përgjimet i përkasin datës 19 shkurt 2018. Në këtë kohë sipërmarrësit Antonio Gallo, Saverio Brutto ndodhen në Shqipëri. Ndërkohë në bisedën e përgjuar të datës 29 nentor 2017 Gallo i tregon avokatit të tij Claudio Larussa për Nikun.

Faqja 643 përgjimi datë 19/02/2018 ore 14.40 kohëzgjatja 2 minuta. 

Vendndodhja Shqipëri.

Biseda është mes Antonio Gallo sipërmarrës, Saverio Brutto sipërmarrës e politikan kalabrez e shqiptarit NIK.

Nik: Çemento... ai merret me ndërtim?

Saverio Brutto: Po..

Antonio Gallo: Po e bën CALME cemento (i referohet sipërmarrësit Antonio Speziali)... Merr tendera... është një i fuqishëm... kur do vish në Romë ti?

Nik: Punime bën?  Apo..

Antonio Gallo: Prodhon e bën punime…

Nik: Në kuptimin që a bën autostrada..

Antonio Gallo: I bën të dyja...

Nik: Apo shet vetëm materiale?

Antonio Gallo: Shet materiale

Saverio Brutto: Shet materiale

Antonio Gallo: E ndërton gjithashtu..

Nik: Nëse shet vetëm materiale nuk di sa hapësirë mund të gjej e them, se janë dy tre fabrika çemento këtu që kanë esksluzivitetin se kujt t'i shesin, kanë bërë një monopol... kanë gurore... i kanë ata..

Saverio Brutto: I pashë sot... çfarë rastësie... kur po uleshim me avion pashë dy gurore të mëdha...

Nik: ...Dhjetë gurore... por nuk është e thënë se nuk bëhet...

Nik:...Njëri mund të merret me çemento.... tjetri me guroren meqë janë keq... sillet impianti... e bëhesh pjesëtar... por nëse ai ka aftësitë e garat... në sensin pra që bën punime me çelësa në dorë... atëherë është më mirë ... pasi arrihet vërtetë... rrugët.. punoni bashkë...

Antonio Gallo:: Bën dhe këtë.... herës tjetër kur të vijmë...

Nik: Nja dy tendera...

Antonio Gallo: Janë? Kur skadojnë?

Nik: Duhet të dalin tani 60-100 milionë euro.... varet se në çfarë gjëndje je me financimet..

Antonio Gallo: Po këta janë mirë..

Nik: ... Nëse janë mirë ka gjë tjetër për të bërë..

Antonio Gallo: Grataçelat më the...

Nik: Po si grataçelat dhe dy koncesione... një e bënë ... duhet të bëjnë një tjetër PPP... autostrade... koncesione për 30 vite 50 vite...

Antonio Gallo:... Jo po është një tjetër mik që...

Antonio Gallo: ... Janë disa persona... është një mik që ka fonde ( me qëllim investimi Larussa -Gallo në Shqipëri)

Saverio Brutto:... Çfarë ka?

Antonio Gallo: Fonde...

Datë 19 shkurt 2018, ora 14.42. biseda kohëzgjatja 5 minuta. faqja 643

Sipërmarrësit Antonio Gallo, Saverio Brutto e Nik gjënden në Shqipëri.

Nik: Grateçela.... materialet e ndërtimit jua jap unë ... kushtojnë 10 milionë... 10 milionë e më jep dy kate e lahemi kështu.

Nik: merren dy kate në një gratacelë e shiten pas dy o tre vitesh... me dyfishin e shumës... varet sa personi është... 

Antonio Gallo: I fortë....

Nik: Varet sa garanci financiare ka brenda...

Antonio Gallo pyet Nik nëse është më mirë të kenë një figurë mashkulli o femre..

Nik: Eshtë më mirë një femër që ka atributetet... e rrëfen episodon e nëj gruaje që i ka kërkuar punë..

Antonio Gallo: Sa është rruga mujore ?

Nik: 400-500 euro në muaj për një djalë të ri e që varet dhe nga përqindjet..

Së bashku llogarisin shpenzimet mujore me një qera 2000 euro për të fituar 30 000 në muaj.

Biseda datë 29 nëntor 2017 ora 18.08.33 kohëzgjatja 5 minuta.09

Vendodhja në Romë
Bashkëbiseduesit avokati Claudio Larussa e sipërmarrësi Antonio Gallo.

Objekt i bisedës hetimet e Guardia di Finanza ndaj bizneseve të Antonio Gallo. Nga minuta 3.10 biseda përqëndrohet tek bizneset në Shqipëri dhe flet dhe për Nik.

Antonio Gallo: ... E kjo është në rregull... Në Shqipëri si po ecën?

Claudio Larussa: ...Nuk mundëm të flisnim në kohë me këtë... isha vetëm...

Antonio Gallo: Por të mora kur isha ... po ti nuk m'u përgjigje...

Claudio Larussa: Eh por nuk arritëm në kohë... bëm gjithçka... herës tjetër që do të shkojmë do të marrim në telefon e do  takojmë.... është i mirë ky... (i referohet NIK shqiptarit)..

Antonio Gallo:... Po të thashë ... ka kompaninë e pestë në Itali Fumagalli Sol ( Sol group).... atë të oksigjeni...  nuk është një leckaman...

Claudio Larussa: E ai është Presidenti?

Antonio Gallo: I Grupit Shqipëria, furnizon Shqipërinë, Mqedoninë... është President i gjithë grupit jo administrator...

Claudio Larussa: E ka raporte ka raporte...

Antonio Gallo: Me kryetarin e Bashkisë dhe me qeverinë...

Claudio Larussa: e ti tani kur do të shkosh?

Antonio Gallo: Në janar dua të shkoj... jo më parë ...në janar them..

Claudio Larussa: Në janar flitet tani,..

Antonio Gallo:...po

Claudio Larussa: Edhe për mua ... nuk ja dal dot tani... koha fluturon .. jemi afër krishtlindjeve...

......

Antonio Gallo: Unë i kam shpjegur Toto (i referehet Antonino Speziali sipërmarrës ) se kemi folur me NIK e më ka shpjeguar një seri situatash... në Tiranë ka një problem të thellë... janë disa sipërmarrës të fuqishëm që kanë licencë për të ndërtuar grataçela në qëndër... e banka nuk i financon më.... e nuk kanë të gjithë likuiditetin për të ndërtuar e kërkojnë ortakë për të bërë këtë operacion... atje merren katër, pesë mijë euro për emër ...ose gjashtë mijë....

Claudio Larussa.... Interesante kjo...

Antonio Gallo: Nik më tha... e Saverio (Saverio Brutto) dëshiroj të investoj, kërkon të hyjë në ortakeri...

Claudio Larussa: Jo duhet të bëjmë një fond.. një Fond siç e kam unë .....


Vendi Lajme Lajmi i fundit Kronike pergjimet e antimafias

EMISIONET