Vogëlushja 2-vjeçare burgoset përjetë në Korenë e Veriut pasi prindërit gjetën një Bibël

Vogëlushja 2-vjeçare burgoset përjetë në Korenë

Një foshnjë në Korenë e Veriut është dënuar me burgim të përjetshëm pasi prindërve të tyre iu gjet një Bibël, sipas Raportit të ri Ndërkombëtar për Lirinë Fetare nga Departamenti Amerikan i Shtetit.

Fëmija dy vjeçar i paidentifikuar është dënuar me burgim të përjetshëm, me të gjithë familjen e tyre gjithashtu të burgosur.

Historia e tyre ishte e detajuar në një raport të ri që ekspozonte raste të shumta të vrasjeve të Koresë së Veriut për krishterimin, duke përfshirë një ekzekutim me pushkatim të një gruaje dhe nipit të saj në 2011.

Publikimi përmbledh gjetjet e organizatave të ndryshme joqeveritare (OJQ), grupeve të të drejtave të njeriut dhe Kombeve të Bashkuara për të zbuluar se si është jeta për të krishterët që jetojnë në vend, duke vlerësuar se deri në 70,000 të krishterë janë të burgosur për besimin e tyre nën Kim. Regjimi Jong-un, nga një popullsi e mundshme prej 400,000.

Në një rast, një anëtar i partisë në pushtet u ekzekutua para një auditori prej 3,000 vetash në aeroportin e Hyesan-it pasi iu gjet një Bibël.

 

EMISIONET