Ushtarët rusë refuzojnë të luftojnë pranë Marinkës

Ushtarët rusë refuzojnë të luftojnë pranë

Gjithnjë e më shumë ushtarë rusë po refuzojnë të luftojnë në qytetin Marinka në Donetsk.

Kështu ka deklaruar Shtabi i Përgjithshëm i Ukrainës, sipas të cilit rastet kur ushtria ruse, si grup, ka refuzuar të luftojë janë bërë më të zakonshme.

Sipas Kievit, arsyet e refuzimit do të ishin humbjet e personelit, dërgesat e vonuara të municioneve (e denoncuar edhe nga pronari i kompanisë mercenare Wagner, Evgeni Prigozhin), mungesa e pajisjeve mbrojtëse, pajisjeve dhe mbështetjes së artilerisë.

lufta ne ukraine

EMISIONET