“Provokim!”/ Sekuestrimi i shkollës ruse nga Polonia, flet Moska: Kanë shkelur ligjin dhe marrëveshjet

“Provokim!”/ Sekuestrimi i shkollës ruse nga Polonia, flet

Sekuestrimi i shkollës së ambasadës ruse në Varshavë mund të përkufizohet si një provokim, pasi Polonia ka shkelur ligjin ndërkombëtar dhe marrëveshjet dypalëshe, shkroi të shtunën në kanalin e saj Telegram zëdhënësja e Ministrisë së Jashtme ruse, Maria Zakharova.

“Varshava ka shkelur ligjin ndërkombëtar, marrëveshjet dypalëshe dhe legjislacionin kombëtar. Ajo po sillet në një mënyrë sfiduese dhe të paligjshme, e cila mund të karakterizohet me një fjalë, provokim,” tha diplomatja.

Andrey Ordash, ministër-këshilltar në ambasadën ruse në Poloni, tha më herët se autoritetet polake kishin kërkuar që stafi i shkollës ruse në ambasadën në Varshavë të lironte ndërtesën deri në orën 19:00.

EMISIONET