Ukraina në pozita të vështira, rrezikon humbjen e qytetit kyç

Ukraina në pozita të vështira, rrezikon humbjen e qytetit

Qyteti i Bakhmutit në Ukrainë ka qenë fokusi i muajve të fundit të luftimeve në frontin lindor, ndërsa trupat e Kievit po kryejnë stërvitje në një qytet 35 kilometra në veri këtë fundjavë.

Siversk, i cili kishte një popullsi prej vetëm 10,000 njerëz para luftës, ndodhet në një rrugë të drejtpërdrejtë për në qytetin tjetër kyç në rajonin e Donetsk, Sloviansk.

Nëse forcat ruse kapin Bakhmutin, trupat ukrainase do të ishin gjysmë të rrethuara, me lumin Siverskyi Donets në të majtë të tyre dhe Rusinë që përparon nga e djathta.

Sipas zëvendëskomandantit të batalionit Siversk, do të ishte kritike për Ukrainën që të mbajë autostradën Bakhmut, ose të përballet me bllokimin.

“Ne kemi një sulm artilerie nga ana jonë dhe rusët mund ta bëjnë atë pesë herë më shumë,” tha ai.

lufta ukraina rusia lufta

EMISIONET