Talebanët lirojnë 2,460 të burgosur para festës së Fitër Bajramit

Talebanët lirojnë 2,460 të burgosur para festës së

Qeveria e përkohshme e Afganistanit ka liruar 2,460 të burgosur me rastin e Fitër Bajramit.

Raporti bën të ditur përmes mediave të huaja se Gjykata e Lartë deklaroi më tej se ky dekret është nxjerrë pas udhëzimeve të Mullah Hibatullah Akhundzada dhe vendimit të kreut të drejtësisë në vend.

Sipas dekretit janë ulur edhe dënimet për 471 të burgosur të tjerë.

Të dielën, 41 të burgosur, përfshirë shtatë gra, u liruan gjithashtu në bazë të të njëjtit urdhër.

Sipas deklaratës, të burgosurit e liruar kanë kryer krime si korrupsion, vjedhje, ryshfet dhe trafik droge.

Ndërkohë, kritikët thonë se lirimi i të arrestuarve është një zhvillim pozitiv. Në të kundërt, regjimi aktual “fatkeqësisht kriminalizoi shumë raste dhe e quajti korrupsionin e tij moral, dhe tani ata e konsiderojnë atë të njëjtë me trafikun e drogës, gjë që është shqetësuese", tha ai.

Për më tepër, disa profesorë  të universiteteve, shkrimtarë, gra protestuese, avokatë të të drejtave të njeriut burgosen ndërsa kontrabandistët e drogës dhe kriminelët lirohen shpesh.

EMISIONET