Shpërthimi i urës që lidh Rusinë me Krimenë, Moska shpall fajtor kreun e inteligjencës ukrainase

Shpërthimi i urës që lidh Rusinë me Krimenë, Moska

Një gjykatë ruse ka arrestuar në mungesë shefin e inteligjencës ushtarake ukrainase Kyrylo Budanov për atë që ata e quajnë një “sulm terrorist” në urën e Kerchit, sipas mediave shtetërore ruse.

Ai akuzohet për “krijimin e një komuniteti terrorist”, “përpjekje për të zbatuar një akt terrorist”, “blerje pa leje të armëve” dhe “blerje të paligjshme. të mjeteve shpërthyese”.

Më 8 tetor ndodhi një shpërthim në urën që lidh Rusinë me gadishullin e Krimesë. Kievi e ka quajtur vazhdimisht urën një ndërtim të paligjshëm dhe për këtë arsye një objektiv legjitim ushtarak.

EMISIONET