Rreth gjysmë milion njerëz pa rrymë në Kanada pas goditjes së prodhimit të hidrocentraleve

Rreth gjysmë milion njerëz pa rrymë në Kanada pas goditjes

Rreth 490 mijë konsumatorë kanë mbetur pa energji elektrike të martën në Quebec të Kanadasë pasi hidrocentrali i dytë më i madh i këtij vendi ka pësuar humbje të prodhimit, raportoi Reuters.

Ndërmarrja Hydro-Quebec ka njoftuar se humbja e prodhimit në disa grupe gjeneratorësh turbinash në një hidrocentral, ka shkaktuar ndërprerjen e energjisë për rreth 11 për qind të 4.5 milionë klientëve në të gjithë Quebec.

Hydro-Quebec ka shtuar se po hetonte shkakun e ndërprerjes në fabrikë dhe po përpiqet të rivendosë shërbimin për klientët, duke i furnizuar ata përmes linjave të tjera të transmetimit.

“Ekipet tona po hetojnë shkakun e kësaj humbjeje të prodhimit”, thuhet në reagimin e ndërmarrjes në Twitter.

EMISIONET