OKB: Shkrirja e akullnajave theu të gjitha rekordet në 2022

OKB: Shkrirja e akullnajave theu të gjitha rekordet në 2022

Sipas OKB-së, akullnajat e botës u shkrinë në vitin 2022 me një shpejtësi dramatike dhe mbrojtja e tyre është në fakt një kauzë e humbur.

Përveç kësaj, disa tregues të ndryshimeve klimatike kanë arritur nivele rekord.

"Loja tashmë është e humbur për akullnajat sepse përqendrimi i CO2 është tashmë shumë i lartë," tha Petteri Taalas, kreu i Organizatës Botërore Meteorologjike që publikoi raportin vjetor të gjendjes së klimës.

Sipas Organizatës Botërore Meteorologjike, "akulli i detit Antarktik ka arritur nivelin e tij më të ulët në rekord dhe shkrirja e disa akullnajave evropiane ka thyer fjalë për fjalë rekorde".

okb shkrirja e akullnajave

EMISIONET