Moska dhe Kievi shkëmbyen sërish robër lufte

Moska dhe Kievi shkëmbyen sërish robër lufte

Rusia dhe Ukraina njoftuan një tjetër shkëmbim të robërve të luftës, me 40 të kthyer në Rusi dhe 44 në Ukrainë.

Këto shifra u raportuan përkatësisht nga Ministria ruse e Mbrojtjes dhe Zyra e Presidentit të Ukrainës.

Shefi i zyrës së presidentit ukrainas Andriy Yermak në kanalin e tij Telegram raportoi se në mesin e 44 të burgosurve të luftës të kthyer, kishte 36 rekrutuar dhe nënoficerë, gjashtë oficerë dhe dy civilë.

Në mesin e ushtarakëve, shkruan Yermak, ka përfaqësues të shumë degëve të forcave të armatosura - roje kufitare, detarë, roje kombëtare dhe mbrojtës të "Azovstal".

Ministria e Mbrojtjes e Rusisë ka njoftuar se 40 ushtarakë rusë janë kthyer nga robëria ukrainase pas bisedimeve.

“Të gjithë të liruarve po iu ofrohet ndihma e nevojshme mjekësore dhe psikologjike”, tha ministria në një deklaratë në aplikacionin e mesazheve Telegram.

lufta ne ukraine

EMISIONET