Me një filxhan kafeje! Hetuesit amerikanë kapin përdhunuesin pas 23 vitesh

Me një filxhan kafeje! Hetuesit amerikanë kapin përdhunuesin pas

Më shumë se 23 vjet më parë, dy gra u përdhunuan. Tani autori është  kapur.

Në shtator të vitit 1999, ai tërhoqi një grua 22-vjeçare që punonte në një kamion ushqimi në fushën e golfit të Oakland County nga kamioni me ushqime dhe e përdhunoi pas automjetit.

Një vit më vonë, një 19-vjeçare u sulmua  gjithashtu në një fushë golfi, 650 kilometra larg vendit të parë të krimit.

Autori e ka kërcënuar me thikë dhe e ka dhunuar.

Të dyja herët, burri la prova të ADN-së.

Por vetëm në vitin 2004 hetuesit ishin në gjendje të lidhnin krimet brutale.

Megjithatë nuk kishte asnjë të dyshuar, hetimi dështoi  dhe më në fund u ndërpre.

Por përparimet në ekzaminimin e provave të ADN-së i lejuan hetuesit të rihapin çështjen.

Në janar 2023, ata arritën të ngushtojnë grupin e të dyshuarve në tre persona, Kurt Rillema 51 vjeç dhe vëllezërit e tij.

Rillema u bë shpejt i dyshuari kryesor sepse përputhej me përshkrimin e autorit të dhënë nga njëra prej grave.

Ai konsiderohej si një "golfist entuziast" i cili në atë kohë ishte 28 vjeç.

Policia filloi ta monitoronte në janar  dhe pas dy muajsh vëzhgim me durim, ata morën në dorë një filxhan kafeje stiropor që 51-vjeçari e kishte lënë te një shitës makinash.

Rezultati i analizës së ADN-së ishte i qartë. Rillema është përdhunuesi i kërkuar prej më shumë se 23 vitesh!

Policia e ka arrestuar dhe aktualisht ndodhet në paraburgim.

“Ai la një provë të rëndësishme: ADN-në e tij”, tha prokurori kur shpalli aktakuzën.

Rillema u akuzua për abuzim seksual të shkallës së parë dhe të dytë javën e kaluar. Nëse shpallet fajtor, ai përballet me një dënim të përjetshëm.

Avokati i Rillemës tha se po shqyrton dokumentet.

shba perdhunuesi

EMISIONET