Marina meksikane bllokon 3.5 tonë drogë brenda “narko nëndetëses”

Marina meksikane bllokon 3.5 tonë drogë brenda “narko

Marina meksikane bllokoi në det të hapur një nëndetëse që përmbante mbi 3.5 ton drogë, që besohet të jetë kokainë.

Nëndetësja e gjetur më 27 qershor është 26 metra e gjatë konsiderohet të jetë më e madhja e llojit të saj e kapur ndonjëherë nga qeveria aktuale.

Pesë persona me kombësi të ndryshme që udhëtonin me mjetin lundrues u ndaluan dhe u dërguan në qytetin bregdetar të La Paz, ku u dorëzuan tek autoritetet përkatëse.

Nëndetëset Narco janë përdorur për të kontrabanduar drogë të paktën që nga vitet 1980.

Këto nëndetëse mund të jenë plotësisht ose gjysmë zhytëse dhe shpesh janë në gjendje të shmangin zbulimin nga radarët dhe gjurmimet e rojeve bregdetare me infra të kuqe.

EMISIONET