Hakerët kinezë nisin sulme kibernetike “të fshehta”, Google flet për teknika të reja

Hakerët kinezë nisin sulme kibernetike “të fshehta”,

Google ka raportuar sulme të fshehta kibernetike nga hakerët kinezë të financuar nga shteti.

Mediat e huaja raportojnë se hackerat kanë zhvilluar teknika që anashkalojnë mjetet kryesore të sigurisë kibernetike dhe të depërtojnë në rrjetet e qeverisë dhe të koorporatave për vite të tëra pa u zbuluar.

Kjo u raportua nga studiues nga divizioni Mandiant, të cilët, sipas “Wall Street Journal”, zbuluan gjatë vitit të kaluar një sërë ndërhyrjesh dhe shkeljesh të sistemeve që zakonisht konsiderohen të palidhura me listat e objektivave të spiunazhit kompjuterik.

EMISIONET