Gjermani/ Marrëveshje për rritje 11% të nëpunësve civilë të shteteve federale

Gjermani/ Marrëveshje për rritje 11% të nëpunësve

Punëtorët e sektorit publik në shtetet federale të Gjermanisë kanë arritur një marrëveshje pagash me punëdhënësit e tyre, njoftoi sot sindikata ver.di, duke pasqyruar një marrëveshje të ngjashme të arritur midis qeverisë dhe bashkive në prill.

Marrëveshja mbulon rreth 1.1 milionë punëtorë, pagat e të cilëve do të rriten mesatarisht me më shumë se 11%, ndërsa skadon më 31 tetor 2025.

EMISIONET