FBI kontrollon shtëpinë e Presidentit Biden në Delaware

FBI kontrollon shtëpinë e Presidentit Biden në Delaware

FBI kontrollon shtëpinë e Presidentit Biden në Delaware si pjesë e hetimit për dokumentet e klasifikuara, thotë avokati i tij. 

Avokati personal i Bidenit, Bob Bauer, tha në një deklaratë se Departamenti i Drejtësisë po kryente kërkimin me mbështetjen dhe bashkëpunimin e plotë të Bidenit.

"Sipas procedurave standarde të DD-së, në interes të sigurisë dhe integritetit operacional, ajo kërkoi ta bënte këtë punë pa njoftim paraprak publik dhe ne ramë dakord të bashkëpunonim," tha Bauer. "Kërkimi sot është një hap i mëtejshëm në një proces të plotë dhe në kohë të DD-së që do të vazhdojmë ta mbështesim dhe lehtësojmë plotësisht. Do të kemi informacione të mëtejshme në përfundim të kërkimit të sotëm."

Dokumentet me shenja të klasifikuara u gjetën më herët në rezidencën e Biden-it në Wilmington dhe në një zyrë të mendimit në Uashington, por Shtëpia e Bardhë kishte thënë se asnjë dokument i klasifikuar nuk u gjet në shtëpinë e tij në plazh.

EMISIONET