"Evropa e sotme si Rajhu i Tretë", karikatura e re pro-ruse që na sheh si "nazistë"

"Evropa e sotme si Rajhu i Tretë", karikatura e re pro-ruse

Nga "një popull, një Rajh, një Fuhrer" në "një popull, një Rajh, një Euro".

Retorika antinaziste e propagandës ruse i shton një shembull tjetër fushatës sociale në mbështetje të luftës në Ukrainë: një karikaturë në të cilën Rajhu i Tretë i Hitlerit (përsëri) krahasohet me Evropën bashkëkohore.

Nga ana tjetër, edhe vetë Vladimir Putin e ka kujtuar gjatë “Ditës së Fitores” në Luftën e Dytë Botërore, që festohet në Rusi më 9 maj:

“Në Perëndim po shkatërrohen memorialet, po krijohet një kult i nazizmit.Ky zemërim është gjithashtu një krim, revanshizmi i atyre që po përgatitnin një fushatë të re kundër Rusisë”.

Imazhi u postua në një kanal Telegram pro-rus që i referohet Sergei Markov, një ish-këshilltar i presidentit rus.

Që nga ardhja e tij në pushtet, Putin ka përdorur kundërshtimin sovjetik ndaj nazistëve si një nga shtyllat e mëdha të unitetit të popullit rus.

Jo vetëm kaq. Fitorja në “Luftën e Madhe Patriotike”, që ne e quajmë thjesht Lufta e Dytë Botërore, është kthyer në një mjet të qëndrueshëm propagande.

Aksioma është e thjeshtë: rusët, një mburojë e paqes dhe lirisë, kundër nazistëve.

Se dje ishin Gjermania e Hitlerit dhe sot janë Evropa e manipuluar nga Shtetet e Bashkuara.

Me Ukrainën si strumbullarin e levës, sipas "djepit historik" të neonazistëve të Kremlinit, me referencë të qartë për të kaluarën kolaboracioniste të vendit në kohën e pushtimit nga Rajhu i Tretë.

rusia

EMISIONET