Departamenti Amerikan i Shtetit miraton shitjen e pjesëve për avionët luftarakë turq F-16

Departamenti Amerikan i Shtetit miraton shitjen e pjesëve për

Departamenti Amerikan i Shtetit ka informuar Kongresin se ka miratuar shitjen e kompleteve për modernizimin e rrjetit të lidhjes taktike të të dhënave Link-16, sistemi i komunikimit për flotën turke të avionëve luftarakë F-16, shkruan Agjencia Anadolu.

Agjencia turke citon burime të njohura me këtë çështje.

Vihet re se agjencia Reuters, duke cituar burime të njohura me këtë çështje, raportoi se administrata Biden "do të vazhdojë me shitjen e një pakete të vogël modernizimi të avionëve ekzistues F-16 të Turqisë pasi krerët e komiteteve të Kongresit amerikan dhanë miratimin jozyrtar për shitjen."

Siç raporton APE BPE, njoftimi specifik i Departamentit të Shtetit ka të bëjë me një kërkesë të mëparshme për blerjen e pajisjeve të mbrojtjes (me vlerë 260 milionë dollarë), e cila nuk ka asnjë lidhje me kërkesën për të përmirësuar kompletet e modernizimit dhe për të blerë luftëtarë të rinj (me vlerë 20 miliardë dollarë).

Lidhur me kërkesën e dytë, administrata Biden ka zgjedhur të mos dërgojë njoftimin zyrtar në Kongres, pasi vazhdon të marrë seriozisht kundërshtimet e forta të ngritura nga ligjvënësit kryesorë amerikanë.

Njoftimi i dërguar Kongresit në përputhje me APE EMP ka të bëjë me përmirësimet e radarëve dhe softuerit të sistemeve elektronike të Programit Operacional të Fluturimit (OFP) me aftësinë e Sistemit Automatik të Shmanjes së Përplasjeve në Tokë (AGCAS).

dash f16

EMISIONET