Bilanci i një eksodi pa fund/ Në një javë, 344 emigrantë u shpëtuan në brigjet e Libisë

Bilanci i një eksodi pa fund/ Në një javë, 344

Organizata Ndërkombëtare për Migracionin (IOM) tha se 344 emigrantë u shpëtuan dhe u kthyen në Libi gjatë javës së kaluar.

Emigrantët, duke përfshirë 24 gra dhe 10 fëmijë, u shpëtuan midis 26 marsit dhe 1 prillit, tha IOM në një deklaratë.

Deri më tani këtë vit, 4,241 emigrantë të paligjshëm janë shpëtuar dhe janë kthyer në Libi, ndërsa 269 vdiqën dhe 172 të tjerë u zhdukën në brigjet e Libisë në rrugën e Mesdheut Qendror, tha organizata.

Në vitin 2022, gjithsej 24,684 emigrantë u shpëtuan dhe u kthyen në Libi, zbuloi IOM, duke shtuar se 525 migrantë vdiqën dhe 848 të tjerë u zhdukën në brigjet e Libisë.

Që nga rënia e regjimit të liderit të ndjerë libian Muammar Gaddafi në vitin 2011, një numër i madh emigrantësh, shumica e të cilëve afrikanë, u përpoqën të kalonin Detin Mesdhe dhe të arrinin në brigjet evropiane nga Libia.

Emigrantët e shpëtuar zakonisht përfundonin brenda qendrave të pritjes të mbipopulluara në Libi, pavarësisht thirrjeve të përsëritura ndërkombëtare për mbylljen e këtyre qendrave dhe lirimin e emigrantëve.

 

 

 

 

libia emigrantë

EMISIONET