Australia në shënjestër, hackerat vjedhin të dhënat e një institucioni financiar

Australia në shënjestër, hackerat vjedhin të dhënat e

Sulm i rëndë kibernetik në Australi.

Sulmi në fjalë ka goditur institucionin e madh financiar Latitude Financial, një furnizues i kredisë konsumatore për zinxhirët e dyqaneve, të përgjithshme dhe sektoriale, duke përfshirë Harvey Norman, David Jones, Apple dhe JB Hi-Fi.

Drejtuesit e agjencisë vlerësojnë se dokumentet e identitetit të 238,000 klientëve janë ‘vjedhur’, duke përfshirë lejet e drejtimit të rreth 100,000 klientëve.

EMISIONET