21 të vdekur nga rrëshqitja e dheut në Gjeorgji

21 të vdekur nga rrëshqitja e dheut në Gjeorgji

Numri i përgjithshëm i të vdekurve si pasojë e rrëshqitjes së dheut në vendpushimin Shovi në rajonin malor të Raçës në Gjeorgji ka shkuar në 21.

Kërkimi për mbi dhjetë persona është aktualisht në vazhdim.

Një rrëshqitje e madhe dheu në Shovi ka ndodhur më 3 gusht. Urat, rrugët, vilat turistike dhe hoteli Sunset Shovi janë dëmtuar.

Sipas të dhënave paraprake, më shumë se 5 milionë metra kub tokë kanë zbritur nga malet. Sipërfaqja e përgjithshme e vendit që u shkatërrua nga fatkeqësia ishte 26 hektarë.

EMISIONET