Traumë në Drejtësi/ Kreu i ILD-së: Vettingu ka shkaktuar shumë vakanca. Ankesat më shumë në Tiranë

Sistemi i Drejtësisë është duke kaluar një traumë tha nga Vlora Inspektori i Lartë i Drejtësisë. Artur Metani foli për procesin e vettingut i cili ka krijuar vakanca të mëdha në gjykatat dhe prokuroritë e vendit. Metani tha se Tirana është qarku me më shumë ankesa për punën e institucioneve të drejtësiësë.

Për Inspektorin e Lartë të Drejtësië Artur Metanin, sistemi i drejtësisë në vendin tonë po kalon një Traumë.

Shkak janë vakancat e krijuara në të gjitha gjykatat e prokuroritë, për shkak të procesit të vettingut që ka nxjerrë nga sistemi dhjetëra magjistrantë.

Artur Metani: "Sistemi i drejtësisë po kalon një kohë të vështirë dhe një traum të madhe përsa i përket numrit të vakancave që ka, përsa i përket numrit të gjyqëtarëve që janë në sistem"

Inspektori i Lartë i Drejtësisë tha se Tirana është qarku ku ka më shumë ankesa nga qytetarët për gjyqtarët dhe prokurororët, ndërsa shtoj se po mundohen të gjejnë një balancë që edhe gjyqtarët dhe prokurorët mos të ndihen nën presion, por edhe denoncimet e qytetarve të marrin zgjidhje.

Artur Metani: "Qarku që ka pasur më shumë akesa pranë Inspektorit të Lartë të Drejtësisë është Tirana, si qyteti që ka më shumë banorë dhe konflikte gjyqësore, sa i përket numrit që paraqiten në gjykatë. Po mundohemi tu përgjigjemi ankesave të qytetarëve, por nga ana tjetër mos të presionojmë sistemin gjyqësor".

Traumë në Drejtësi/ Kreu i ILD-së: Vettingu ka shkaktuar

Metani ishte në Vlorë ku u nënshkua një marrëveshje mes ILD-së dhe universitetit të Vlorës dhe Fakultetit të Drejtësisë.

EMISIONET