Presidenti Erdogan përmbyll vizitën në Shqipëri me inaugurimin e xhamisë së Et'hem Beut: Xhevahir në mes të Tiranës

Ceremonia e inaugurimit të xhamisë së Et'hem Beut shënoi edhe përmbylljen e vizitës një ditore të presidentit turk Rexhep Taip Erdogan në vendin tonë.

Erdogan tha se kjo vepër xhevahir në mes të Tiranës reflekton vlerat e përbashkëta të Shqipërisë dhe Turqisë.

Presidenti Erdogan përmbyll vizitën në Shqipëri me

Erdogan: Ju falenderoj për durimin për besën dhe pritjen që më më keni bërë. E di që keni ardhur nga Shkupi, nga Shkodra. Keni pritur me orë të tëra. Sot këtu në Shqipëri jemi duke përjetuar një ditë shumë speciale. Janë vëllezërit e mi që kanë ardhur dhe nga Kosova. Po ndajmë në të njëjtën kohë lumturinë dhe kënaqësinë e inaugurimit dhe hapjes së këtyre veprave të restauruara nga TIKA.

Xhamia e Et'hem Beut i është nënshtruar një restaurimi të financuar nga TIKA, Agjencia Turke për Bashkëpunim dhe Koordinim.

Erdogan tha se përmes Tikës nga '96 deri tani janë realizuar 546 vepra konkrete.

Erdogan: Dëshiroj që tani e tutje do vazhdojmë tu qëndrojmë pranë vëllezërve tanë shqiptarë. Uroj që deri në muajin e Ramazanit ta kemi zgjidhur edhe problemin e xhamisë së Namazgjasë.

Presidenti Erdogan përmbyll vizitën në Shqipëri mePresidenti Erdogan përmbyll vizitën në Shqipëri mePresidenti Erdogan përmbyll vizitën në Shqipëri mePresidenti Erdogan përmbyll vizitën në Shqipëri mePresidenti Erdogan përmbyll vizitën në Shqipëri me

EMISIONET