Premtimet e pambajtura të Filos ngrenë në këmbë Korçën, banorët e lagjes 3 dalin në protestë

Premtimet e pambajtura të Filos ngrenë në këmbë

Mungesa e investimeve në infrastrukturën rrugore dhe mungesa e kanalizimeve të ujërave të zeza janë disa nga problemet që  banorët shtrojnë.

Të indinjuar nga mungesa e vëmendjes banorët thonë se kanë marrë veçse premtime boshe në kohë fushatash dhe asnjëherë nuk është konkretizuar asgjë.

Edhe pse është lagje e qytetit të Korçës banorët thonë se nuk është investuar as në kanalizimin e ujërave të zeza duke jetuar si në mesjetë me gropa septike.

Ata thonë se kanë mbi 20 vite me këtë problem që mbetet ende i pazgjidhur.

Përgjatë këtyre viteve banorëve iu është premtuar vetëm studimi i rrugës pasi nga bashkia kanë marrë si përgjigje se janë zonë informale.

Por banorët e kundërshtojnë këtë fakt pasi thonë se shtëpitë e tyre janë me  dokumentacion të rregullt dhe se janë  banorë të kësaj lagje dhe të qytetit të krocës prej 23 vitesh.

premtimet korçë banorët

EMISIONET