Direktivat e Ramës për zgjedhjet: Të përdoret sa më shumë aplikacioni 'Aktiv1sti'

Direktivat e Ramës për zgjedhjet: Të përdoret sa më

Aplikacioni 'Aktiv1sti' është një mjet kontrolli politik ndaj punonjësve të admnistratës shtetërore. 

Edhe pse është denoncuar nga mediat dhe opozita, partia në pushtet nuk ka gjasa të tërhiqet nga kërcënimet e ulëta ndaj punonjësve.

Nëpunësit publikë, nëse nuk iu bëjnë like dhe share aktiviteteve të Edi Ramës dhe ministrave, kërcënohen me largim nga puna, ndërsa të tjerët që përmbushin objektivat e aplikacionit shpërblehen. 

Sot në mbledhjen e grupit parlamentar, Edi Rama ka lënë porosi të prerë që aplikacioni të përdoret sa më shumë përgjatë fushatës së zgjedhjeve të 14 majit. 

Një gjë të tillë e thotë vetë kryeministri me bindje të plotë dhe asnjë institucion ligjzbatues nuk vepron, asnjë OJF, OJQ e ambasadë nuk reagon për presionet e turpshme ndaj administratës.

"Aplikacioni “Aktiv1sti” të vazhdojë të përdoret nga të gjithë. Secili deputet të marrë përsipër një zonë të caktuar dhe të mbajë përgjegjësi për të. Të bëhet maksimumi për marrjen e votave, edhe nëse bëhet fjalë për një zonë tradicionalisht të djathtë", ka thënë Rama në mbledhjen me deputetët.

Punonjësit po detyrohen me dhunë psikologjike që të shkojnë pas kryeministrit, ministrave dhe drejtorëve, për t'i mbajtur në presion me qëllim që duke i kërcënuar t'u marrin votën në 14 maj. 

aplikacioni edi rama aktiv1sti

EMISIONET