SpaceX lëshon satelitët e parë të shërbimit telefonik

SpaceX lëshon satelitët e parë të shërbimit telefonik

SpaceX ka nisur një raketë nga grupi i parë i satelitëve Starlink, e cila mund të transmetojë sinjale nga hapësira drejtpërdrejt në telefona.

Kompania hapësinore e Elon Musk, në gusht të vitit 2022 ka arritur një marrëveshje me operatorin T-Mobile, për t’u ofruar përdoruesve qasje në rrjet edhe në “zonat e vdekura” përmes satelitëve.

Komunikimi do të zhvillohet përmes mesazheve me tekst dhe kodeve zanore, por nuk do të jetë menjëherë i disponueshëm pasi ende janë në fazë testuese.

Sipas drejtoreshës për inxhinieri satelitore në SpaceX, Sara Spangelo, ky projekt do të zgjerohet, dhe është moment mjaft historik dhe emocionues në demonstrimin e teknologjisë së kompanisë.

Ndryshe, edhe operatorë tjerë telefonikë, duke përfshirë KDDI të Japonisë, Optus të Australisë, One NZ të Zelandës së Re, dhe Rogers të Kandasë, pritet të bashkëpunojnë me SpaceX. 

EMISIONET