Shitet për 190 000 dollarë një iPhone i rrallë i vitit 2007

Shitet për 190 000 dollarë një iPhone i rrallë i vitit 2007

iPhone zakonisht bie në vlerë sapo i nxirrni nga dyqani. Por ka disa raste të veçanta, siç u pa në një ankand në SHBA, ku një model i parë 4 GB u shit për 190,372,80 dollarë, shkruan BBC.

Jo shumë prej tyre u bënë në atë kohë, duke bërë që modeli të konsiderohej si “grali i shenjtë” nga koleksionistët e iPhone.

Tarifa përfundimtare përfshin kostot e administrimit mbi ”çmimin e çekiçit” që i paguhet shtëpisë së ankandit nga blerësi.

Faqja e internetit e përshkroi modelin si një “model jashtëzakonisht i rrallë, i ruajtur në fabrikë në gjendje të jashtëzakonshme.

Fillimisht e shitur me pakicë në 599 dollarë (457 £), loti pritej të kapte në rajonin prej 50,000-100,000 dollarë – por arriti të thyente të gjitha rekordet e mëparshme.

I prezantuar për herë të parë në 2007 nga CEO i atëhershëm i Apple, Steve Jobs, gjigandi i teknologjisë mori vendimin për të ndërprerë modelin 4 GB vetëm dy muaj pasi u prezantuara, për shkak të shitjeve të vonuara.

Shumica e njerëzve vendosën të blinin modelin 8 GB, i cili u lançua në të njëjtën kohë dhe u dha përdoruesve dyfishin e hapësirës së ruajtjes, për vetëm 100 dollarë më shumë.

Çdo disa muaj, disa kujtime të rralla të Apple ose relike të jetës dhe karrierës së z. Jobs shiten në ankand.

Ato përfshijnë një poezi që ai shkroi në librin vjetor të shkollës së mesme të një shoku të klasës, foto të tij në kolegj dhe një kartëvizitë nga viti 1978.

EMISIONET