Kini kujdes! Këto 6 gabime të zakonshme po ju dëmtojnë dëgjimin

Kini kujdes! Këto 6 gabime të zakonshme po ju dëmtojnë

Dëgjimi është një nga shqisat tona kryesore dhe ekspertët  thonë se shumë njerëz nuk e marrin parasysh rëndësinë e tyre derisa të jetë tepër vonë.

Në shumicën e rasteve, shumë njerëz nuk i kushtojnë vëmendje veshëve të tyre para se të jetë tepër vonë.

Mjekja Katie Ogden tha se janë gjashtë gjëra kryesore që duhet të keni parasysh kur bëhet fjalë për shëndetin audioologjik.

1. Nxjerrja e dyllit

Katie tha se ju duhet të shmangni pastrimin e dyllit nga veshët tuaj. Duke e pastruar dyllin e veshit më thellë në vesh, duke bërë që ai të krijohet më tej brenda kanalit të veshit.

2. Kufje

Shumica prej nesh tani vendosin kufje çdo ditë, qoftë për t'iu përgjigjur telefonatave apo për të dëgjuar artistët tanë të preferuar.

3. Pirja e duhanit

Rreth 70 për qind e duhanpirësve kanë një rrezik më të madh të humbjes së dëgjimit.

4. Të qenit joaktiv

Ushtrimiet janë të rëndësishme për të mbajtur gjakun të rrjedhë rreth trupit të njeriut dhe kjo përfshin veshët e një personi, theksoi Katie.

5. Stresi

Stresi na ndikon në shumë mënyra të ndryshme dhe mund të habiteni kur të dini se ai gjithashtu mund të ndikojë në dëgjimin tuaj.

6. Mbrojtje për veshët

Nëse punoni në një vend me zhurmë, atëherë zakonisht do t'ju duhet të përdorni një formë mbrojtjeje veshi ose kufje për anulimin e zhurmës .

EMISIONET