Flokë të mbledhur apo lëshuar? Si duhet të flini për të shmangur dëmtimin e tyre

Flokë të mbledhur apo lëshuar? Si duhet të flini për

Për shumë vajza ose djem që kanë flokë të gjatë, është dilema se si duhet të mbahen flokët gjatë gjumit.

Ndoshta nuk e keni kuptuar akoma, por fjetja me flokët e lëshuar mund të shkaktojë shumë dëme.

Një studim, tregon se si gjumi me flokë të lëshuar mund të ndikojë tek ju.

Kur rrotulloheni në gjumë, flokët bëhen nyje. Kjo ndodh për shkak të fërkimit që krijohet kur flokët fërkohen me jastëkun.

Jo vetëm që do të zgjoheni me flokë të çrregullt, por ky dëmtim i përsëritur mund të dobësojë fijet tuaja.

Mund të shkaktojë maja dyshe

Skajet e ndara nuk janë vetëm të bezdisshme, por nuk duken as bukur. Nëse nuk i lidhni flokët para se të shkoni në shtrat, lëvizjet tuaja gjatë gjumit mund të dëmtojnë flokët.

Mund të ngadalësojë rritjen e flokëve

Kur flokët ngatërrohen, kjo do të thotë që kutikula e tyre ngrihet dhe qëndron e hapur.
Flokët e dëmtuar rriten ngadalë dhe nëse po ëndërroni flokë të gjatë, sigurohuni që t’i mbroni ndërsa jeni duke fjetur.

Mund t’ju shkaktojë puçrra

Nëse keni një lëkurë të ndjeshme, të prirur për puçrra është një ide e mirë që flokët të mos ju prekin në fytyrë.

Produktet që përdorni për mirëmbajtjen e flokëve mund të bllokojnë poret tuaja. Kjo, nga ana tjetër, mund të shkaktojë acarim të lëkurës.

Në fakt, njerëzit me flokë të gjatë madje mund të kenë puçrra në shpinë.

Nga ana tjetër, nëse gjatë natës i mbani flokët e lidhura, në mëngjes ato do të kenë më shumë volum.

EMISIONET