"1 Maji"/ Protesta në Kosovë, biznesi i vogël: Kërkojmë lejimin e shfrytëzimit të hapësirave publike në Prishtinë

Përfaqësues të biznesit të Vogël në Prishtinë, zgjodhën simbolikën e 1 Majit për të protestuar për të drejtën e shfrtëzimit të hapësirave publike! Thotë se kufizimi për të mos mbajtur frigoriferë u ka sjellë deri në 60 % humbje në biznese

"1 Maji"/ Protesta në Kosovë, biznesi i vogël:

Përfaqësues të biznesit të Vogël në Prishtinë, zgjodhën simbolikën e 1 Majit për të protestuar për të drejtën e shfrtëzimit të hapësirave publike! Thotë se kufizimi për të mos mbajtur frigoriferë u ka sjellë deri në 60 % humbje në biznese

Në Ditën Ndërkombëtare të Punëtorëve disa përfaqësues të bizneseve të vogla protestuan në Prishtinë për për lejimin e shfrytëzimit të hapësirave publike.

Mbanin në duart pankarta kundër Komunës e qeverisë!

Kërkojnë t’u lejohet përdorimi i frigoriferëve

Hasani: Komuna nuk po na jep frigoriferët në kiosqe!

Enver Gashi tha se me largimin e frigoriferëve për 60% është zvogëluar qarkullimi i biznesit të tyre.

Gashi: Për 60% janë zvogëluar të hyrat!

Në raste se kërkesa nuk merret parasysh, paral;ajmëruan se protestat do të vijojnë.

Hasani: Komuna të na i vazhdojë lejet dhe të kemi 2-4 frigoriferë!

"1 Maji"/ Protesta në Kosovë, biznesi i vogël:

Marshohet për drejtat e punëtorëve – hidhen mjete piroteknike drejt institucioneve

Kolektivi për Mendim dhe Veprim Feminist ka marshuar kundër shtypjes së klasës punëtore në Ditën e punëtorëve.

Marshimi ka filluar nga sheshi “Zahir Pajaziti” në drejtim të Drejtorisë së Policisë, te zyrat e Inspektorati të Punës e deri te Qeveria e Kosovës.

Ata para hyrjes tek Inspektorati i Punës kanë hedhur mjete piroteknike me ngjyrë.

Gjatë gjithë marshimit është bërë këto thirrje: “Liri, barazi, solidaritet”, “Poshtë racizmi”, “Poshtë homofobia”, “Pagë për punë të shtëpisë”, “Prej snalti poshtë s’bien paret, po bien punëtorët”, “Rrogat si lëmosha, punëtorët hanë trosha” etj.

EMISIONET