Meloni: Në Shqipëri, deri në 36 mijë refugjatë, nuk do ketë gra e fëmijë. VIDEO

Meloni: Në Shqipëri, deri në 36 mijë refugjatë, nuk do

Çështja e emigrantëve dhe marrëveshja e arritur mes kryeministres së Italisë Giorgia Melonit dhe kryeministrit të Shqipërisë Edoi Rama vijon të jetë pjesë e debatit në vendin përtej Adriatiku.

Pak orë pas publikimit të intervistave që kryeministri i Shqipërisë Edi Rama në mediat italiane, ka reaguar me urgjencë protagonistja tjetër e paktit për refugjatët, kryeministrja Giorgia Meloni.

Meloni në video-mesazhin e përcjellë përmes platformës “X”, Meloni ndër të tjera se numri i refugjatëve që do të parkohen në Shqipëri mund të shkojë deri në 36 mijë persona në vit, por duke iu referuar dhe procedurave të azilkërkimit të shtetit fqinj, ajo sqaroi se nuk do të jenë më shumë se 3 mijë në të njëjtën kohë.

Më poshtë video-mesazhin e Melonit:

 

edi rama alba kepi meloni

EMISIONET