Komisioneri i BE për Fqinjësinë dhe Zgjerimin, Oliver Varhelyi është shprehur i zhgënjyer që nuk është bërë i mundur përparimi i negociatave për Shqipërinë e Maqedoninë e Veriut.

Varhelyi ka shkruar se shpreson se në një kohë të shkurtër të mund të kemi një dritë jeshile për këtë çështje, ndërkohë që shton se  një proces i tillë është shumë i rëndësishëm për Ballkanin Lindor dhe Europën.

“I zhgënjyer që nuk mundëm të lëviznim përpara me negociatat me Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërisë, por unë shpresoj që në një periudhë të shkurtër kohore të mund të jemi në gjendje. Ne na duhet të thyejmë bllokimin shpejt.

Kjo është shumë e rëndësishme për Ballkanin Lindor dhe për Europën. Me rishikimin e metodologjisë për Ekonominë dhe planin e Investimeve, ne kemi një dritare unike për të mundur të lëvizim rajonin përpara dhe për të dhënë rezultate të prekshme. Ne do vijojmë të punojmë për këtë qëllim“, ka thënë Varhelyi.