Kinematografia amerikane në zi! Ndërron jetë ylli i "One Life to Live"

Kinematografia amerikane në zi! Ndërron jetë ylli i "One

Ylli i “One Life to Live”, Ellen Holly ka ndërruar jetë në moshën 92-vjeçare. Aktorja e famshme vdiq të mërkurën në Spitalin Cavalry në Bronx, New York.

Ajo u zgjodh posaçërisht për të luajtur rolin nga producentja televizive Agnes Nixon, pasi pa një artikull të New York Times që Holly shkroi, të quajtur “Sa i zi duhet të jesh?” i cili detajonte vështirësinë për të gjetur role si një grua me ngjyrë.

Konflikti kryesor i personazhit të saj në “One Life to Live” ishte një trekëndësh dashurie mes dy mjekëve – një i bardhë dhe një me ngjyrë.

Në autobiografinë e saj të vitit 1996, “One Life: Autobiografia e një aktore afrikano-amerikane”, aktorja kujtoi se si ajo dhe bashkë-yjet e tjerë me ngjyrë u paguan dhe u keqtrajtuan nga drejtuesit e “One Life to Live”.

Kinematografia amerikane në zi! Ndërron jetë ylli i "One

EMISIONET