A mund të kompensojë një sy gjumë një natë të keqe të gjumit

A mund të kompensojë një sy gjumë një natë të

Ndoshta keni qëndruar zgjuar shumë vonë duke lëvizur në TikTok ose jeni hedhur dhe kthyer për shkak të mendimeve ankthioze. 

Dhe tani po pyesni veten nëse një sy gjumë i shpejtë i drekës do t’ju japë energjinë që ju nevojitet për të fuqizuar gjatë pjesës tjetër të ditës dhe potencialisht të rifitoni përfitimet shëndetësore të gjumit të plotë të natës që mund të keni humbur.

Është e rëndësishme të kuptosh se ndërsa një sy gjumë i mesditës ndoshta do të rimbushë energjinë tënde mjaftueshëm për të kaluar ditën, tha Rebecca Spencer, një studiuese e shkencës së gjumit në Universitetin e Massachusetts Amherst, ajo nuk do të mohojë domosdoshmërisht rreziqet shëndetësore që mund të vijnë me gjumë i pamjaftueshëm gjatë natës.

Sipas të dhënave të sondazhit të vitit 2020 nga Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve, më shumë se një e treta e të rriturve në Shtetet e Bashkuara nuk bëjnë shtatë ose më shumë orë gjumë të rekomanduar çdo natë. 

Dhe kjo mungesë gjumi, thonë ekspertët, lidhet me një sërë rreziqesh në rritje për shëndetin, duke përfshirë mbipeshën, presionin e lartë të gjakut, diabetin, sëmundjet koronare të zemrës, goditjet në tru dhe shqetësimet mendore.

EMISIONET