104-vjeçarja do të thyejë rekordin Guinness si parashutistja më e vjetër

104-vjeçarja do të thyejë rekordin Guinness si parashutistja

Një grua 104-vjeçare nga Çikago shpreson të certifikohet si personi më i vjetër ndonjëherë që është hedhur me parashutë, kur kreu zhytjen në veri të Illinois.

“Mosha është vetëm numër”, tha Dorothy Hoffner para një grup njerëzisht disa momente pasi preku tokën të dielën në Skydive Chicago në Otava rreth 140 kilometra në jugperëndim të Çikagos.

Rekordi Botëror Guinness për parashutistin më të vjetër u thye në maj të vitit 2022 nga 103-vjeçarja, Linnea Ingegard Larsson nga Suedia.

Por, Skydive Chicago po punon që Guinness ta njohë kërcimin e Hoffner si rekord të ri.

Hoffner u hodh me parashutë për herë të parë kur ishte 100 vjeç. Të dielën, ajo la pasagjerin e saj pak afër avionit – një Skyvan – dhe u ndihmua të ngjitej në shkallët për t’u bashkuar me të tjerët që prisnin brenda për të hedhur me parashutë.

Amerikanja ishte hedhur për herë të parë me parashutë kur ishte 100 vjeçe.

104-vjeçarja do të thyejë rekordin Guinness si parashutistja

EMISIONET