Rritën çmimet e biletave dhe batanijeve, hetohen kompanitë që po tentojnë të përfitojnë nga tërmeti

Zyra e Kryeprokurorit Publik të Ankarasë nisi një hetim për disa kompani autobusësh që bënë rritje të jashtëzakonshme të çmimit të biletave duke përfituar nga tërmeti dhe bizneseve që shesin mallra si batanije.

Rritën çmimet e biletave dhe batanijeve, hetohen kompanitë

Zyra e Kryeprokurorit Publik të Ankarasë mori masa kundër oportunistëve të tërmeteve me magnitudë 7.7 në Kahramanmaraş, Pazarcık dhe 7.6 në Elbistan, duke prekur 10 provinca.

Në tërmetin që ndodhi me magnitudë 7.7 dhe 7.6 ballë në rrethet Kahramanmaraş, Pazarcik dhe Elbistan me afërsisht 9 orë largësi dhe preku 10 provinca, humbën jetën 1498 qytetarë. 

Pas dy tërmeteve shkatërrues, oportunistët rritën çmimet e shumë artikujve, veçanërisht batanijeve, të cilat janë të një rëndësie jetike për qytetarët e prekur nga tërmeti. 

Nga ana tjetër, disa kompani autobusësh i rritën çmimet e biletave 2-3 herë dhe Kryeprokuroria e Ankarasë mori masa.

Ata akuzohen për “ndikim në çmime” dhe “shmangie shitjes së mallrave apo shërbimeve”.

termeti ne turqi

EMISIONET