Pentagoni zbulon përmbajtjen e paketës së fundit të ndihmës për Ukrainën

Pentagoni zbulon përmbajtjen e paketës së fundit të

Ukraina do të marrë raketa HIMARS, obus 155 mm, fishekë artilerie, sisteme antitank, raketa avioni, kamionë dhe pajisje të tjera si pjesë e paketës së re të ndihmës mbrojtëse nga SHBA.

“Sot, Departamenti i Mbrojtjes (DoD) njoftoi ndihmë shtesë të sigurisë për të përmbushur nevojat kritike të sigurisë dhe mbrojtjes së Ukrainës”, thuhet në deklaratë.

Vihet re se paketa e re përfshin municion shtesë për sistemet HIMARS, fishekë artilerie për to, si dhe fishekë mortajash 120 mm, 81 mm dhe 60 mm. Për më tepër, raketat për sistemet antitank TOW do të dërgohen në Ukrainë, si dhe sistemet e armëve antitank AT-4 dhe Carl Gustaf dhe raketat e avionëve Hydra-70.

Përveç kësaj, ushtria ukrainase do të marrë armë zjarri dhe municione; municione për prishje për pastrimin e pengesave; kamionë dhe rimorkio për transportin e pajisjeve të rënda, si dhe pajisje testuese dhe diagnostikuese dhe pjesë këmbimi për mirëmbajtjen dhe riparimin e automjeteve.

“Shtetet e Bashkuara do të vazhdojnë të punojnë me aleatët dhe partnerët e tyre për t’i ofruar Ukrainës aftësitë për të përmbushur nevojat e saj të menjëhershme në fushën e betejës dhe kërkesat e ndihmës afatgjatë të sigurisë,” vuri në dukje Departamenti i Mbrojtjes i SHBA.

Në të njëjtën kohë, Departamenti i Shtetit informoi se paketa e fundit e ndihmës mbrojtëse kap vlerën e 300 milionë dollarëve.

Më herët, Shtëpia e Bardhë njoftoi një këst të ri të ndihmës mbrojtëse për Ukrainën, e cila lejon që mbështetja e nevojshme të ofrohet menjëherë dhe drejtpërdrejt nga stoqet e Pentagonit.

EMISIONET