OKB: Irani ekzekutoi më shumë se 200 persona këtë vit

OKB: Irani ekzekutoi më shumë se 200 persona këtë vit

Irani ka ekzekutuar 209 persona deri më tani këtë vit, tha një zëdhënës i zyrës së OKB-së për të drejtat e njeriut, duke e përshkruar si “të neveritshëm” dhe duke bërë thirrje që ata të ndalojnë.

“Shefi i OKB-së për të Drejtat e Njeriut Volker Turk shprehu sot shqetësimin për numrin e frikshëm të lartë të ekzekutimeve këtë vit në Iran”, tha Ravina Shamdasani në një konferencë për shtyp në Gjenevë.

“Mesatarisht deri më tani këtë vit, mbi 10 njerëz dënohen me vdekje çdo javë në Iran, duke e bërë atë një nga ekzekutuesit më të lartë në botë,” shtoi ajo, duke thënë se shumica ishin për vepra të lidhura me drogën.

EMISIONET