Numri i vdekjeve në Turqi dhe Siri është rritur në të paktën 2,300

Numri i vdekjeve në Turqi dhe Siri është rritur në të

Associated Press raporton se numri i të vdekurve nga tërmetet e së hënës në Turqi dhe Siri tani është rritur në mbi 2,300 njerëz.

Të paktën 1,498 njerëz u vranë në 10 provinca të Turqisë , me 7,600 të tjerë të plagosur, sipas agjencisë së menaxhimit të fatkeqësive të vendit.

Sipas të dhënave nga ministria e shëndetësisë, numri i të vdekurve në zonat e kontrolluara nga qeveria në Siri u rrit në më shumë se 430 persona, me 1,280 të plagosur. Në veriperëndim të vendit ku qeveria nuk është në kontroll, grupet që veprojnë atje thanë se numri i të vdekurve ishte të paktën 380, me qindra të plagosur.

Numri pritet të vazhdojë të rritet me shpejtësi, me shumë njerëz që besohet se janë bllokuar nën rrënojat në ndërtesat e shembura.

EMISIONET