Nga vera te birra, si po evoluon industria franceze në Evropë

Nga vera te birra, si po evoluon industria franceze në Evropë

Në vendin ku tradicionalisht prodhohet birrë, Belgjika, ka hyrë një rivale e re, Franca. Në dhjetë vitet e fundit, prodhuesit francezë të birrës kanë rritur prodhimin dhe produktet e tyre po fitojnë popullaritet në Belgjikë.

“E pij sepse shija e saj është ndryshe nga ajo që mund të gjejmë në Belgjikë. Më duket e freskët, me pak shije limoni dhe më kujton birrën e bardhë”, tha një burrë i intervistuar.

Një birrë e veçantë është birra e prodhuar nga Birraria e Baronit në Gusinje, që ndodhet fare pak kilometra nga kufiri.

Disa mijëra shishe lënë birrarinë çdo vit, me 10% të tyre që kanë si destinacion Belgjikën. Por, sipas një prodhuesi belg, fluksi i birrave po shkon në dy drejtime.

“Ne po shohim se birrat franceze që po ecin mirë dhe kanë po zënë vend në territorin belg. Por shohim gjithashtu birrat rajonale, që kalojnë kufirin dhe ecin në veri të Francës. Besoj se në këtë mënyrë po vendoset një balancë. Nëse cilësia është aty, atëherë ka hapësirë për të gjithë”, tha Hugues Glatigny, prodhues birre, Belgjikë.

Në këto kushte, ndërroni gotat e verës me ato të birrës, pasi Franca mund të kthehet në një vend me birrëdashës.

EMISIONET