Mungojnë bisedimet mbi armët bërthamore, Lavrov: Nuk kemi kontakt me SHBA-në për traktatin START

Mungojnë bisedimet mbi armët bërthamore, Lavrov: Nuk kemi kontakt

Rusia aktualisht nuk ka asnjë kontakt me Shtetet e Bashkuara për Traktatin e Reduktimit Strategjik të Armëve, tha ministri i Jashtëm Sergej Lavrov ditën e sotme.

Më 21 shkurt, Presidenti rus Putin njoftoi në fjalimin e tij për gjendjen e kombit se Moska po pezullonte pjesëmarrjen e saj në traktatin e ri START, por nuk po tërhiqej prej tij.

Sipas kreut të shtetit, përpara se të rifillojë çdo diskutim për vazhdimin e punës sipas traktatit, Rusia duhet të kuptojë vetë se si dokumenti do të faktorizojë në arsenalet e fuqive të tjera bërthamore të NATO-s, Mbretërisë së Bashkuar dhe Francës, së bashku me rezervat bërthamore të SHBA-së. .

EMISIONET