Shiste armë të dobëta me çmim të lartë, arrestohet kreu i Gardës Ruse Detare

Shiste armë të dobëta me çmim të lartë,

Kreu i Departamentit Detar të Gardës Ruse, Sergei Volkov , u arrestua për furnizim me armë të cilësisë së ulët me çmime të larta. Kjo u bë e ditur nga Alexander Khinshtein, kreu i Komitetit të Dumës Shtetërore për Informacionin. 

"Skema e korrupsionit në shkallë të gjerë u ndal nga punonjësit e vetë sigurimit të Gardës Kombëtare. Doli se zyrtarët e departamentit organizuan furnizimin e armëve me cilësi të ulët dhe me defekt me çmime dukshëm të fryra," shkroi Khinshtein.

Dëmi total i buxhetit, sipas deputetit, arrin në gati 400 milionë rubla. Ndaj Volkovit është ngritur një rast penal për shpërdorim detyre. Shtëpia dhe zyra e tij u kontrolluan.

"Ai deri më tani është ndaluar për 48 orë në përputhje me nenin 91 të Kodit të Procedurës Penale të Federatës Ruse," tha Khinshtein.

 

EMISIONET