Medvedev: Olaf Scholz mashtron, Rusia nuk ndaloi furnizimin me gaz në Evropë

Medvedev: Olaf Scholz mashtron, Rusia nuk ndaloi furnizimin me gaz në

Zëvendëskryetari i Këshillit të Sigurimit rus Dmitry Medvedev i quajti gënjeshtra pretendimet e kancelarit gjerman Olaf Scholz se Rusia ndaloi furnizimet me gaz në Evropë.

“Gjermani gënjen hapur! Ata vetë refuzuan [furnizimin e gazit], u turpëruan para popullit të tyre për shkak të urrejtjes së tyre për Rusinë, dhe tani ata tunden dhe gënjejnë,” tha Medvedev në faqen e tij X.

Më parë, Scholz pohoi, duke folur në kongresin e partisë SPD, se çmimet e energjisë janë “rritur kudo”.

 Ai e justifikoi atë duke pretenduar se ishte presidenti rus Vladimir Putin ai që “ndaloi furnizimin me gaz përmes një gazsjellësi operacional”.

EMISIONET