Mbi 90 për qind e rasteve të reja të infektimeve në SHBA me nënvariantin e COVID-19, Omicron XBB.1.5

Mbi 90 për qind e rasteve të reja të infektimeve në SHBA me

Nënvarianti shumë i transmetueshëm Omicron XBB.1.5 tani përbën mbi 90 për qind të rasteve të reja të COVID-19 të raportuara në Shtetet e Bashkuara, sipas vlerësimeve të fundit nga Qendrat e SHBA për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC).

XBB.1.5 u vlerësua se përbënte 90.2 përqind të të gjitha rasteve me COVID-19 në vend në javën e fundit.

Ai u rrit nga 88.8 përqind një javë më parë dhe 86.3 përqind dy javë më parë, treguan të dhënat e CDC. Prevalenca e XBB.1.5 ka vazhduar të rritet që nga fundi i vitit të kaluar.

Lloji i dytë më i përhapur BQ.1.1 përbënte vetëm 3.5 përqind në javën e fundit.

CDC filloi së pari gjurmimin e XBB.1.5 në nëntor të vitit të kaluar, kur ajo përbënte më pak se 1 përqind të rasteve në mbarë vendin. Që atëherë, XBB.1.5 po përhapet me shpejtësi në Shtetet e Bashkuara.

omicron xbb raste të reja infektime

EMISIONET