Mbi 100 persona janë arrestuar në Francë për antisemitizëm që nga 7 tetori

Mbi 100 persona janë arrestuar në Francë për

Agjencitë franceze të zbatimit të ligjit kanë arrestuar më shumë se 100 persona për manifestime të antisemitizmit që nga 7 tetori, kur konflikti palestinezo-izraelit u përshkallëzua përsëri, tha në një konferencë për shtyp ministri i Brendshëm francez Gerald Darmanin.

“Sipas Ministrisë së Punëve të Brendshme franceze, 102 persona janë arrestuar që nga 7 tetori për manifestime të antisemitizmit ose për justifikim të terrorizmit. Mes tyre janë 27 të huaj, 11 prej të cilëve në arrest administrativ ose në burg”, tha ai.

Ministri kujtoi se kishte udhëzuar nisjen e procedurës për heqjen e lejeve të qëndrimit nga të huajt, fajësia e të cilëve vërtetohet.

Në mënyrë të veçantë, dy persona u ndaluan në lindje dhe jugperëndim të vendit me pjesëmarrjen e Drejtorisë së Përgjithshme Franceze të Sigurisë së Brendshme.

Ministri i Punëve të Brendshme nuk ka specifikuar detajet, duke theksuar vetëm se operacione të tilla zakonisht kryhen në rastet e justifikimit të terrorizmit, zbulimit të armëve apo përgatitjes për sulm.

Për më tepër, platforma e Internetit Pharos, e krijuar për të mbledhur informacione rreth përmbajtjes radikale, mori 2,839 ankesa nga përdoruesit e internetit për deklarata të paligjshme në rrjetet sociale. Në këtë drejtim, tashmë kanë nisur hetimet për 237 raste.

EMISIONET