Kapja e bosit më të kërkuar në Itali, në shtëpinë e Denaros u zbulua një bunker i fshehtë pas dollapit

Kapja e bosit më të kërkuar në Itali, në

Një strehë e dytë e përdorur nga mafiozi më i kërkuar i Italisë, Matteo Messina Denaro, është zbuluar në pjesën e pasme të një gardërobe me një rrëshqitëse, ka thënë policia italiane.

Bunkeri i blinduar i sapozbuluar ndodhet në një shtëpi rreth 300 metra larg strehës së parë të bosit të mafies në qytetin siçilian të Campobello di Mazara.

Ai u arrestua të martën në një klinikë private në kryeqytetin e Siçilisë, Palermo.

Policia kishte shpallur në kërkim Messina Denaro për tre dekada.

Messina Denaro ishte duke iu nënshtruar trajtimit për kancer në klinikë dhe e kishte bërë takimin me një emër të rremë.

Pseudonimi, Andrea Bonafede, ngjalli dyshimin e policisë kur kuptuan se ishte emri i nipit të bosit të vdekur mafioz, Leonardo Bonafede.

Harta e telefonit tregoi se celulari i vërtetë i Bonafede nuk ishte në Palermo në 2020 dhe 2021 kur një burrë që përdorte emrin u operua në qytet.

Gjatë kohës së tij në krye të sindikatës së krimit të organizuar Cosa Nostra, Messina Denaro mbikëqyri shantazhin, hedhjen e paligjshme të mbeturinave, pastrimin e parave dhe trafikun e drogës.

Ai u dënua në mungesë në vitin 2002 për një sërë vrasjesh.

Detajet se si jetoi Messina Denaro para arrestimit të tij kanë nisur të dalin.

Ai jetonte në një shtëpi të thjeshtë në Campobello di Mazara, 116 km (72 milje) nga Palermo dhe vetëm 8 km nga vendlindja e tij Castelvetrano.

Një fqinj i tha televizionit italian se ai e shihte shpesh burrin dhe se ata do të përshëndeseshin rregullisht.

Policia nuk gjeti armë në strehën e parë, sipas raporteve fillestare, por zbuloi parfume luksoze, mobilje të shtrenjta dhe rroba të stilistëve të famshëm.

EMISIONET